Møt en squeeder: Johan Sjöblom

2021-01-26
johan-sjoblom-700x700.jpg

 

Johan har jobbet i Squeed i fem år, og tre av disse har vært i Oslo. Før det «herjet» han på Chalmers University of Technology og var involvert i mange forskjellige foreninger; alt fra å være innkjøpssjef på studentpuben til å lede studentseksjonen og være ansvarlig for aktivitetene.

Johan har alltid hatt en stor interesse for data og computere - og han begynte å programmere allerede som tolvåring. Han har som regel noen private utviklingsprosjekter på gang ved siden av jobben, og en konstant sult etter å lære mer og å forbedre håndverket sitt.

Johan har jobbet i prosjekt Søknad hos NAV i snart to år.
Det er et veldig morsomt prosjekt, der vi tar et eldre system og skriver det om. Jeg har vært med på å skape mye av arkitekturen vi utvikler på. Selve systemet er Event Sourced med Kafka og Kotlin.

Han har solid erfaring fra mange typer systemer, og Kotlin, Java og Spring Framework er hans kjernekompetanse. Uansett prosjekt, har han en sterk tro på Clean Code-paradigmet. God kodekvalitet, lesbarhet, robusthet og gjennomtenkte løsninger er nøkkelord for Johan. Han er også opptatt av å forbedre teamets måte å jobbe på, og deler gjerne kompetanse og holder presentasjoner for teammedlemmer.

Programvare er alltid bygget av mennesker for mennesker, og det å forstå problemene som skal løses, samt samspillet mellom de som bygger løsningen er veldig viktig.

I fritiden prøver Johan å bruke mest mulig tid i skibakken, og han er villig til å reise langt og klatre høyt for å få den ultimate skiopplevelsen! Om sommeren trives han best på sjøen, og han er veldig involvert i skipet «Vidfamne» - en kopi av et vikingskip som ble funnet i nærheten av Göteborg. Johan synes det er en utrolig kul følelse å seile med et skip slik de gjorde 1000 år tilbake i tid.

Om det å jobbe i Squeed sier han:

Squeed er en veldig bra arbeidsplass. Jeg liker særlig det at vi lever som vi lærer - at vi deler kunnskap og at det er en selvfølge å bruke tid på å lære å bli bedre. Vi har mange faggrupper i selskapet og hvis man syns at det mangler en, er det bare å starte den. Dessuten er det veldig trivelige mennesker i Squeed. Jeg lengter veldig mye til at restriksjonene forsvinner og vi kan møtes igjen. At jeg har blitt i Squeed i fem år er fordi jeg hele tiden får mulighet til å utvikle meg - og fordi jeg liker kollegaene mine så godt!

 Vis alle